Krop, sanser og bevægelse

HVAD
Vi har i vuggestuen fokus på, at alle børnene udvikler sig fin og grov motorisk. Vi giver børnene mulighed for, at få mange sanse og bevægelsesmæssige oplevelser samt kropslige erfaringer.

HVORDAN
I hverdagen bevæger os meget og laver tit aktiviteter for børnene, hvor vi har fokus på at styrke deres fin- og grovmotorik, både ude og inde. Vi laver jævnligt rytmik med børnene, hvor vi synger og bevæger os til musik. Her kan børnene bl.a. få styrket deres grovmotorik og balance. Børnenes finmotorik stimulerer vi bl.a. ved at øve ”pincetgrebet” igennem forskellige aktiviteter. Vi udforsker og eksperimenterer med mange forskellige måder at bruge kroppen på.

Vi udfordrer generelt børnenes sanser gennem smagsoplevelser, bevægelse, musik/lyde og ved at have hænder og fødder i forskellige former for faste og flydende materialer.

HVORFOR
Når børnene er fysisk aktive og får lov til at udforske deres egen krop, får de en fornemmelse af hvad deres krop kan og derved vokser deres selvværd og selvtillid. Det er vigtigt, at alle børn oplever krops- og bevægelsesglæde både i ro og i aktivitet, så børnene bliver fortrolige med deres krop, herunder kropslige fornemmelser, kroppens funktioner, sanser og forskellige former for bevægelse

Dorthe Filtenborg og Gyda Lindegaard har udarbejdet - og har ophavsret - på de oprindelige seks pædagogiske læreplansplakater, udgivet på Dafolo Forlag. Dorthe Filtenborg har ligeledes udarbejdet og har ophavsret på de seks pædagogiske læreplansplakater samt dokumentations- og evalueringsplakat med afsæt i den nye, styrkede pædagogiske læreplan, udgivet på Dafolo Forlag.