Sunde madvaner grundlægges allerede i barndommen. Man har derfor som forældre ansvar for, at ens barn lærer gode kostvaner og får sund mad at spise, så ens lille pode kan vokse og trives – og have spandevis af energi til at spurte rundt både hjemme og i vuggestuen.
Det er en stor opgave, men fortvivl ej, kære forældre! I er ikke helt alene med opgaven. Vi vil her i Tumlingen gøre en stor indsats for at jeres barn får en sund og fornuftig kost i de timer, han/hun tilbringer hos os.
vi leverefter her på Indius Jensens Vej:
- Vi giver børnene en sund og varieret kost med en del økologi
- Vi laver velsmagende, ernæringsrigtig mad, der samtidig ser indbydende ud
- Vi tilsætter IKKE unødigt sukker i maden og serverer IKKE sukkerholdige drikke, kager og slik i hverdagen.
- Vi lærer børnene gode kostvaner ved at servere en varieret kost fra alle madgrupper med det mål, at børnene forbliver sunde og raske
- Vi giver børnene et roligt og hyggeligt måltid og skaber god madkultur.
- Vi spiser i små, hyggelige grupper af 4-5 børn og 1 voksen
- Vi lærer børnene god bordskik
- Vi lader børnene deltage aktivt i madlavning, borddækning og oprydning, hvilket hjælper dem til at blive selvhjulpne.
- Vi anretter måltidet i skåle og fade, så børnene selv kan udvælge det, de ønsker og evt. selv øse op og smøre på.
Vi er så sindssygt heldige, at vi har vores helt egen kok! Anya er ikke bare en kok, der har styr på velsmagende mad – hun har også en omfattende viden om kost og ernæring.
Dorthe Filtenborg og Gyda Lindegaard har udarbejdet - og har ophavsret - på de oprindelige seks pædagogiske læreplansplakater, udgivet på Dafolo Forlag. Dorthe Filtenborg har ligeledes udarbejdet og har ophavsret på de seks pædagogiske læreplansplakater samt dokumentations- og evalueringsplakat med afsæt i den nye, styrkede pædagogiske læreplan, udgivet på Dafolo Forlag.
Ved særlige lejligheder serveres saftevand.
Har barnet andre specielle behov udover det, der tilbydes i Tumlingen, medbringes dette efter aftale.
Ved årets højtider følger vi de gode og gamle danske traditioner:
- Til fastelavn laver vi fastelavnsboller
- Til påske holder vi påskefrokost
- Til jul fylder vi bordene med mad og holder vores egen julefrokost
Når Tumlingens børn har fødselsdag, står den på bollekagemand, frugt og sang hos os om formiddagen. Til barnets allerførste fødselsdag inviterer vi søskende og forældre med til fejringen. Men når tumlingerne fylder 2 år, vil vi altså gerne have fødselaren for os selv! 😉
Vi tilbyder morgenmad for de børn, som ikke har spist hjemmefra, og den består af forskellige grødvarianter.
Vi spiser mellem kl.6.30-7.00.
Kl. 8.30 vil der blive serveret formiddagsmad, som varierer fra dag til dag. Det kan eksempelvis være brød, grød eller yoghurt – altid med frisk frugt til.
Kl. 10.30 vil vi gøre klar til frokosten. Vi serverer frokost som typisk består af rugbrød med varieret pålæg således at både fisk, kød og grønt så vidt muligt er repræsenteret ved hvert måltid. Af drikkevarer tilbydes vand og mælk.
Vi prioriterer, at der 1-2 dage om ugen laves varm mad, hvilket husets kok sørger for.
Til de helt små børn tilbydes det samme som de større børn, men med mulighed for modermælkserstatning.
Fra kl. 14.00 serveres der eftermiddagsmad efter Tumlingens fantasi.
Kl. 16.15 tilbydes en sen snack til de børn, der er tilbage.